קלנועית רחבה ויציבה לטווח נסיעה גדול!
משקל עצמי מכובד, בסיס גלגלים ארוך וטווח נסיעה גדול (עד 70 ק”מ!), ממקמים את ה-Leshem כאחת הקלנועיות הבטוחות והיציבות שלנו, לכל אלו אחראיות בין השאר שתי סוללות גדולות, המאפשרות להאריך את הזמן בין טעינה לטעינה. נוחות ההפעלה, המושב המסתובב, ליציאה וכניסה קלה לכלי הרכב ופנסי ה-LED החזקים, יאפשרו לכם לנסוע מרחקים נכבדים בשקט ובנוחות. ולא לשכוח שיש גם סל לחפצים האישיים
איך תיסעו בבטיחות בקלנועית?
כל מה שרציתם לדעת על בטיחות בדרכים עבור קלנועיות
הנושא של בטיחות בדרכים הוא נושא רגיש, שכן יש אנשים שלא נזהרים ומרגישים רגשות אשם, בעוד יש הרבה אנשים שכן נזהרים ונפגעים מאנשים אחרים חסרי אחריות. וכל זה כשמדובר בכבישים ובמכוניות רגילות. אך מה קורה כשלא מדובר במכונית רגילה שנוסעת על הכביש הרגיל, אלא בקלנועית? ברור לכולנו, שאי אפשר לייחס את הכללים הרגילים למצב של קלנועית, שכן המבנה שלה לא זהה, המירות לא זהה, וכן עוד רשימה ארוכה של דברים שבהם יש שוני בין רכב רגיל לקלנועית.
ואם כן, חשוב שנידע: מה הם כללי הבטיחות עבור קלנועיות?
מסתבר שגם עבור קלנועיות יש כללי בטיחות. הנה כמה מהחשובים ביותר:
- על קלנועיות לנסוע בשבילים ובמדרכות, ולא בכבישים הרגילים. זאת, כמובן, כדי שלא לחסום את הכבישים הרגילים ובכך שלא לסכן את החיים של נהג הקלנועית או הנהגים של הרכבים הרגילים שמסביבו ומאחוריו.
- יש ללבוש אפוד זוהר, גם בשעות היום וגם בשעות הלילה, כדי שנהגים ונוסעים אחרים יוכלו לזהות בקלות רבה יותר את הנוסע בקלנועית ולהיזהר לא לפגוע בו.
- כשאתם יורדים מהקלנועית, יש היזהרו לא לרדת מהר מדי כדי שהקלנועית לא תתהפך.
- אם בכל זאת תצטרכו לרדת לכביש, תעשו זאת במקומות הנמכה, כגון “לאם ולתינוק”, ולהיזהר כשאתם יורדים ועולים.
- אם בכל זאת תצטרכו לנסוע בכביש, היצמדו לשפת המדרכה כדי לצמצם את האפשרות לפגיעה. לעולם אל תיסעו באמצע הכביש.
- נוסע מעל גיל 70 יעשה בדיקות שמיעה וראיה לפני שהוא נוסע, לפחות פעם אחת בכל חצי שנה, זאת לוודא שהוא עדיין כשיר לנסיעה בקלנועית.
כמובן, יש עוד הרבה כללי בטיחות לקלנועיות, ובמיוחד בימי החורף, כשחובה על כל אחד להדליק את אורות הרכב שלו, הקלנועית היא לא יוצאת מן הכלל וגם היא חייבית בהדלקת האורות. כמו כן, בדיקות בטיחות יש גם לקלנועיות, ולכן אם יש לקלנועית שלכם בלמים עליכם לבדוק כל כמה זמן שהם עדיין עובדים. בדיקת תקינות לקלנועית, בדומה לבדיקת תקינות לרכב, מומלץ לבצע פעם אחת בכל שנה, לכל הפחות.
חשוב לזכור, שאמנם קלנועית זו דרך נסיעה חסכונית וידידותית לסביבה, אך כמו כל רכב אחר, יש כללים, שנועדו להגן על הבריאות הן של הנהג והנוסעים שלו והן של הסובבים אותו. תקפידו לשמור על כללי הבטיחות.